Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η Λάμψη


Το Ξενοδοχείο Θέα φημιζόταν ως το πιο όμορφο θέρετρο στον κόσμο από άποψη φυσικής ομορφιάς. Ο Τζακ Τόρανς, με τη σύζυγό του Γουέντι και τον πεντάχρονο γιος του Ντάνι είδαν πολύ περισσότερα από την εξαιρετική ομορφιά του.
Ο Τζακ θεώρησε το Ξενοδοχείο Θέα σαν μια ευκαιρία, μια απελπισμένη φυγή από την αποτυχία και την απογοήτευση. Η Γουέντι είδε αυτό το μοναχικό καταφύγιο σαν μια τελευταία ευκαιρία για να διατηρηθεί η συνοχή της οικογένειάς τους. Και ο Ντάνι;... Ο Ντάνι, ο οποίος είναι προικισμένος με το χάρισμα της προφητείας -ευλογία ή κατάρα- έβλεπε οράματα που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες αντίληψης ενός μικρού παιδιού. Αισθανόταν το κακό κουρνιασμένο ανάμεσα στα εκατόν δέκα δωμάτια του ξενοδοχείου΄ το κακό παραμόνευε ειδικά γι’ αυτούς.
Η Λάμψη, του Στέφεν Κινγκ, του αδιαμφισβήτητου δεξιοτέχνη των μοντέρνων ιστοριών τρόμου.
Ο Στέφεν Κινγκ είναι ο συγγραφέας αναρίθμητων μπεστ σέλερς, συμπεριλαμβανομένων των «Κάρυ», «Η λάμψη», «Μίζερι», «Το πρόσωπο του φόβου». Ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν.

1. Skip To My Lou (παιδικό τραγούδι)
2. Do It Any Way You Wanna - People' s Choice
3. Know Your Rider - Hot Tuna
4. Circle Around The Sun - James Taylor*
5. Bad Moon Rising - Creedence Clearwater Revival
6. Roll Me Over In The Clover (παραδοσιακό τραγούδι)
7. Shall We Gather At The River (εκλησσιαστικός ύμνος)
8. Red River Valley - Michael Martin Murphey
9. In The Mood - Glenn Miller
10. The Blue Danube Waltz - Johann Strauss II
11. Come Back Home - Al Green
12. Twenty Flight Rock - Eddie Cochran
13. Your Cheatin' Heart - Hank Williams Sr
14. Roll Out The Barrel
15. The Stripper Theme - David Rose & His Orchestra
16. The Daughter Of Rosie O'Grady - Gene Kelly**
17. Mood Indigo - Duke Ellington
18. Home On The Range - Roy Rogers
19. Tuxedo Jackson - Joe Jackson
20. Ticket To Ride - The Beatles
21. There'll Be A Hot Time In The Old Town Tonight - Bessie Smith
22. Seasons In The Sun - Terry Jacks

[*] Το τραγούδι με την ερμηνεία του James Taylor, υπάρχει μεν στο youtube αλλά σε κακή ποιότητα και με βίντεο που ο δημιουργός μάλλον θα ήταν μεθυσμένος!
[**] Πιθανότατα η αναφορά στο βιβλίο για την «στενή φουφούλα της Ρόζι Ο’Γκρέϊντι» να αφορά κάποια παραλλαγή του τραγουδιού αυτού.

Κούτζο


Πριν διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο, καλό θα είναι να διαβάσει πρώτα τη «Νεκρή ζώνη». Ένα γεγονός της «Νεκρής ζώνης» αναφέρεται τακτικά στο «Κούτζο»!

Συνέβη εντελώς αθώα, αλλά κάπως έτσι δεν γίνεται πάντα; Ένα μεγάλο, φιλικό σκυλί κυνηγάει ένα λαγό μέσα σε μια κρυμμένη υπόγεια σπηλιά -και ξυπνάει ένα κοιμισμένο κακό πιο αμείλικτο κι από τον ίδιο το θάνατο.

Ένα τετράχρονο αγοράκι βλέπει τρομοκρατημένο να ανοίγει η πόρτα της ντουλάπας στο δωμάτιό του χωρίς να την αγγίξουν ανθρώπινα χέρια και ουρλιάζει στη θέα δύο κόκκινων ματιών που γυαλίζουν σατανικά μες το σκοτάδι...

Στο Καστλ Ροκ του Μέιν έχει εισβάλει κάτι φοβερά αποτρόπαιο... Κάτι που οι άντρες, οι γυναίκες και τα παιδιά της μικρής πόλης ούτε που υποψιάζονται, ώσπου είναι πια πολύ αργά. Ώσπου ο πυρετός του τρόμου ανεβαίνει και εξαπλώνεται και κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το αδηφάγο κακό που ορμάει αδυσώπητα από θύμα σε θύμα...

«Σε αρπάζει και σε κρατάει και δε σ’ αφήνει να ξεφύγεις... βασανιστική αγωνία... ένα γνήσιο θρίλερ που διαβάζεται χωρίς διακοπή!»
Chattanooga Times

«Μόλις η πίεση σου πέσει στα κανονικά επίπεδα, ο Stephen King επιτίθεται και πάλι».
Kansas City Star

«Ανεβάζει την ένταση, καθυστερώντας την έκρηξη μέχρι που την αποζητάς ουρλιάζοντας και τότε σου την προσφέρει σ’ όλο της το μεγαλείο».
Minneapolis Tribune

«Χτυπάει κατευθείαν στην καρωτίδα».
New York Times


1. Old Dog Blues - Jim Jackson
2. Sugaree - Grateful Dead
3. Back In The Saddle Again - Gene Autry
4. The Candy Man - Sammy Davis Jr
5. Beulah Land - Mississippi John Hurt
6. Shuffle Off To Buffalo - Boswell Sisters
7. Power - The Temptations
8. Off The Wall - Michael Jackson
9. Love Me Tender - Elvis Presley

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Νυχτερινή Πτήση 29Οι 8 από τους επιβάτες που έτυχε να κοιμούνται στις θέσεις τους όταν συνέβη το Γεγονός, σαν ξύπνησαν ανακάλυψαν ότι όλοι οι υπόλοιποι είχαν εξαφανιστεί... και πως το αεροπλάνο ταξίδευε με αυτόματο πιλότο. Σιγά-σιγά διαπιστώνουν πως δεν έχουν εξαφανιστεί μόνο οι συνεπιβάτες τους, αλλά και πολύ περισσότερα πράγματα -κυρίως εκτός αεροπλάνου...
Ανάμεσα στους 8 τυχαίνει να βρίσκεται ο αδειούχος πιλότος Μπράιαν Ενγκλ, που μπορεί να πιλοτάρει το αεροπλάνο... μόνο που δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την επιστροφή τους στον κόσμο από τον οποίο απογειώθηκαν. 
Ένα θρίλερ που μόνο ένας Στήβεν Κινγκ έχει την ικανότητα αλλά και το... κουράγιο να μας αφηγηθεί. Λοιπόν, επιβιβαστείτε, ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ και καπνίζετε με μέτρο...