Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Έργα Οδοποιίας

Δημοσιευμένο με το ψευδώνυμο ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΑΚΜΑΝ



«Δεν ξέρω το γιατί. Ούτε συ ξέρεις το γιατί. Το πιο πιθανό είναι ότι ούτε και ο ίδιος ο Θεός δεν ξέρει το γιατί. Είναι δουλειά της Κυβέρνησης, αυτό είναι όλο».
[Συνέντευξη από περαστικό σχετικά με το Βιετνάμ, γύρω στα 1967.]

Ο Μπάρτον Τζορτζ Ντοζ βρίσκεται παγιδευμένος, όπως κι ο ανώνυμος περαστικός που έκανε τη δήλωση για το Βιετνάμ, από το ίδιο αναπάντητο γιατί.
Ο Ντοζ δεν ξέρει γιατί: γιατί ο γιος του ο Τσάρλι, πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο΄ γιατί δεν έκαναν άλλα παιδιά με τη γυναίκα του΄ γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση ενός αυτοκινητόδρομου που θα σαρώσει στο πέρασμα του το σπίτι όπου ο Τσάρλι πέθανε΄ γιατί τα Έργα Οδοποιίας θα καταστρέψουν και το καθαριστήριο «Θαλασσιά Κορδέλα», όπου εργάστηκε ο Ντοζ όλη του τη ζωή΄ γιατί του φαίνεται αδύνατον να ψάξει για καινούριο σπίτι, παρά το ότι το κράτος του προσφέρει ένα εξαιρετικό υψηλό χρηματικό ποσό για την απαλλοτρίωση του παλιού του σπιτιού΄ γιατί διαλύεται ο γάμος του΄ γιατί διαλύεται κι ο Ντοζ ο ίδιος...

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ
Η ιστορία ενός ανθρώπου, που η πιεστική ανάγκα του για απαντήσεις τον φέρνει αντιμέτωπο με την ακαταμάχητη δύναμη της προόδου.

6. The Green Door - Gisele MacKenzie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου