Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η Μακριά Πορεία



Ξεκινώντας από τα σύνορα του Μέιν με τον Καναδά, εκατό νεαροί παίρνουν μέρος σε έναν εξαντλητικό μαραθώνιο προς το Νότο. Στη διάρκειά του απαγορεύεται να κάνουν στάση, και πρέπει να διατηρούν μια μέση ταχύτητα 6,5 χιλιομέτρων την ώρα, αλλιώς…τους γίνονται προειδοποιητικές παρατηρήσεις. Ύστερα από τρεις προειδοποιήσεις, ο παραβάτης εγκαταλείπει τον αγώνα – με μια σφαίρα στο κεφάλι. Όσο για τον νικητή της Μακράς Πορείας, αυτός θα αποκτήσει ό,τι επιθυμεί για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Η Μακριά πορεία είναι ένας ζοφερός, μελλοντολογικός καθρέφτης της σύγχρονης Αμερικής, όπου ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος έχει παραταθεί ως τη δεκαετία του ’50 και η εξουσία έχει περιέλθει στα χέρια των στρατιωτικών. Σ’ αυτόν τον «γενναίο, νέο κόσμο», κορυφαίο αθλητικό γεγονός θεωρείται η Μακριά Πορεία. Το αγώνισμα, που διεξάγεται κάθε χρόνο και μεταδίδεται τηλεοπτικά, σε ολόκληρο τον κόσμο, προσελκύει ένα πλήθος φανατικών υποψηφίων αθλητών, καθώς και απλούς θεατές, οι οποίοι παίζουν δισεκατομμύρια δολάρια σε στοιχήματα.

«Το πιο σκοτεινό και απαισιόδοξο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ…Αναμφισβήτητα το καλύτερο από όσα έγραψε πριν από την Κάρι…Μια σουρεαλιστική αλληγορία…»

Ντάγκλας Ε. Γουίντερ: Η τέχνη του σκότους

1. Subterranean Homesick Blues - Bob Dylan
2. United State of America's National Anthem
3. Marching To Pretoria - The Weavers
4. Cockles And Mussels (Molly Malone) - Ruby Murray
5. Farmer In The Dell, Hi-Ho, The Derry-O (Παιδικό τραγούδι)*
6. Old Black Joe - Stephen Foster
7. The Clapping Song - Shirley Ellis**
8. Sitting In My Room - Zack Kekona


[*] Στο βιβλίο το τραγούδι έχει αποδοθεί με το ελληνικό... «Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι»!
[**] ...ενώ η εκδοχή αυτού έχει αποδοθεί με το... «Ανέβηκα στη πιπεριά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου