Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Κούτζο


Πριν διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο, καλό θα είναι να διαβάσει πρώτα τη «Νεκρή ζώνη». Ένα γεγονός της «Νεκρής ζώνης» αναφέρεται τακτικά στο «Κούτζο»!

Συνέβη εντελώς αθώα, αλλά κάπως έτσι δεν γίνεται πάντα; Ένα μεγάλο, φιλικό σκυλί κυνηγάει ένα λαγό μέσα σε μια κρυμμένη υπόγεια σπηλιά -και ξυπνάει ένα κοιμισμένο κακό πιο αμείλικτο κι από τον ίδιο το θάνατο.

Ένα τετράχρονο αγοράκι βλέπει τρομοκρατημένο να ανοίγει η πόρτα της ντουλάπας στο δωμάτιό του χωρίς να την αγγίξουν ανθρώπινα χέρια και ουρλιάζει στη θέα δύο κόκκινων ματιών που γυαλίζουν σατανικά μες το σκοτάδι...

Στο Καστλ Ροκ του Μέιν έχει εισβάλει κάτι φοβερά αποτρόπαιο... Κάτι που οι άντρες, οι γυναίκες και τα παιδιά της μικρής πόλης ούτε που υποψιάζονται, ώσπου είναι πια πολύ αργά. Ώσπου ο πυρετός του τρόμου ανεβαίνει και εξαπλώνεται και κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το αδηφάγο κακό που ορμάει αδυσώπητα από θύμα σε θύμα...

«Σε αρπάζει και σε κρατάει και δε σ’ αφήνει να ξεφύγεις... βασανιστική αγωνία... ένα γνήσιο θρίλερ που διαβάζεται χωρίς διακοπή!»
Chattanooga Times

«Μόλις η πίεση σου πέσει στα κανονικά επίπεδα, ο Stephen King επιτίθεται και πάλι».
Kansas City Star

«Ανεβάζει την ένταση, καθυστερώντας την έκρηξη μέχρι που την αποζητάς ουρλιάζοντας και τότε σου την προσφέρει σ’ όλο της το μεγαλείο».
Minneapolis Tribune

«Χτυπάει κατευθείαν στην καρωτίδα».
New York Times


1. Old Dog Blues - Jim Jackson
2. Sugaree - Grateful Dead
3. Back In The Saddle Again - Gene Autry
4. The Candy Man - Sammy Davis Jr
5. Beulah Land - Mississippi John Hurt
6. Shuffle Off To Buffalo - Boswell Sisters
7. Power - The Temptations
8. Off The Wall - Michael Jackson
9. Love Me Tender - Elvis Presley

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου